Sosnowiec,

KIEROWNIK KUCHNI - DIETETYK

ID: 4413050

Logo - OFERTY PUP

Zakres obowiązków: Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz z uwzględnianiem diet mieszkańców;Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni, m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo i odpowiednie użytkowanie;Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.Link do oferty pracy:https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf

Szczegóły

  • Oferta pracy
  • KIEROWNIK KUCHNI - DIETETYK
  • Numer
  • StPr/25/0716
  • Dodane przez
  • Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu

Warunki pracy i płacy

  • Miejsce pracy:
  • Gen. Władysława Andersa 81 B, 41-200 Sosnowiec, powiat: m. Sosnowiec, woj: śląskie
  • Zakres obowiązków
  • Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz z uwzględnianiem diet mieszkańców;Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni, m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo i odpowiednie użytkowanie;Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.Link do oferty pracy:https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
  • Rodzaj umowy:
  • -
  • Wymiar etatu:
  • 1.000
  • Zmianowość:
  • jedna zmiana
  • Liczba godzin pracy w tygodniu:
  • 40.00
  • Liczba godzin pracy w miesiącu:
  • 160.00
  • Data rozpoczęcia:
  • 25.09.2025
  • Data zakończenia pracy:
  • -
  • Wynagrodzenie brutto
  • od 5 820 PLN
  • System wynagradzania:
  • Czasowy ze stawką miesięczną
  • Zawód:
  • dietetyk

Wymagania

  • Konieczne:
  •    Wykształcenia: średnie ogólnokształcące,
      
  • Dodatkowe:
  •    Wykształcenia: wyższe (w tym licencjat),
      
  • Inne:
  • wykształcenie średnie umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku i minimum 4 lata stażu pracy lub wykształcenie wyższe kierunkowe umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku minimum 2 lata stażu pracy,umiejętność zarządzania zespołem, umiejętności komunikacyjne: Jasne i zrozumiałe przekazywanie informacji współpracownikom, zdolność do samodzielnej organizacji pracy: planowanie pracy, zarządzanie dokumentacją, ustalanie priorytetów, prowadzenie dokumentacji: Sumienne i dokładne prowadzenie niezbędnej dokumentacji.predyspozycje i umiejętności: wysoka kultura osobista, cierpliwość, opanowanie, nastawienie na rozwiązywanie problemów, chęć rozwoju.

Dane pracodawcy

  • Pracodawca
  • DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W SOSNOWCU "ZAKĄTEK"
  • Adres www
  • -
  • Sposób aplikowania
  • bezpośrednio do pracodawcy
  • Nazwa urzędu pracy
  • Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu
  • Adres
  • Gen. Władysława Andersa 81 B, 41-200 Sosnowiec, powiat: m. Sosnowiec, woj: śląskie
  • Osoba do kontaktu
  • Anna Pierzchała
  • Numer telefonu
  • 32 266-50-42 w.44
  • E-mail
  • kadry@dpszakatek.pl