
Logo - OFERTY PUP
Zakres obowiązków: Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz z uwzględnianiem diet mieszkańców;Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni, m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo i odpowiednie użytkowanie;Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.Link do oferty pracy:https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
Szczegóły
- Oferta pracy
- KIEROWNIK KUCHNI - DIETETYK
- Numer
- StPr/25/0716
- Dodane przez
- Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu
Warunki pracy i płacy
- Miejsce pracy:
- Gen. Władysława Andersa 81 B, 41-200 Sosnowiec, powiat: m. Sosnowiec, woj: śląskie
- Zakres obowiązków
- Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz z uwzględnianiem diet mieszkańców;Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni, m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo i odpowiednie użytkowanie;Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.Link do oferty pracy:https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
- Rodzaj umowy:
- -
- Wymiar etatu:
- 1.000
- Zmianowość:
- jedna zmiana
- Liczba godzin pracy w tygodniu:
- 40.00
- Liczba godzin pracy w miesiącu:
- 160.00
- Data rozpoczęcia:
- 25.09.2025
- Data zakończenia pracy:
- -
- Wynagrodzenie brutto
- od 5 820 PLN
- System wynagradzania:
- Czasowy ze stawką miesięczną
- Zawód:
- dietetyk
Wymagania
- Konieczne:
- Wykształcenia: średnie ogólnokształcące,
- Dodatkowe:
- Wykształcenia: wyższe (w tym licencjat),
- Inne:
- wykształcenie średnie umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku i minimum 4 lata stażu pracy lub wykształcenie wyższe kierunkowe umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku minimum 2 lata stażu pracy,umiejętność zarządzania zespołem, umiejętności komunikacyjne: Jasne i zrozumiałe przekazywanie informacji współpracownikom, zdolność do samodzielnej organizacji pracy: planowanie pracy, zarządzanie dokumentacją, ustalanie priorytetów, prowadzenie dokumentacji: Sumienne i dokładne prowadzenie niezbędnej dokumentacji.predyspozycje i umiejętności: wysoka kultura osobista, cierpliwość, opanowanie, nastawienie na rozwiązywanie problemów, chęć rozwoju.
Dane pracodawcy
- Pracodawca
- DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W SOSNOWCU "ZAKĄTEK"
- Adres www
- -
- Sposób aplikowania
- bezpośrednio do pracodawcy
- Nazwa urzędu pracy
- Powiatowy Urząd Pracy w Sosnowcu
- Adres
- Gen. Władysława Andersa 81 B, 41-200 Sosnowiec, powiat: m. Sosnowiec, woj: śląskie
- Osoba do kontaktu
- Anna Pierzchała
- Numer telefonu
- 32 266-50-42 w.44
- kadry@dpszakatek.pl