Skała,

CUKIERNIK

ID: 4221497

Logo - OFERTY PUP

Zakres obowiązków: ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) oraz przygotowanie ich do produkcji;mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju ciast (drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, orzechowe, bezowe) oraz ich wyrabianie;przygotowywanie różnego rodzaju nadzień, np. kremów, polew, galaretek, owoców, marmolad, ponczów;formowanie i wypiek lub smażenie, w zależności od rodzaju ciasta;przekładanie i nadziewanie różnymi masami, wykańczanie glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności od rodzaju ciasta lub ciastek;ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego;zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy produkcji ciast i ciastek;regulowanie maszyn i urządzeń w zakresie utrzymania właściwych parametrów technologicznych;usuwanie drobnych usterek w zespołach mechanicznych elementów bezpośrednio stykających się z ciastem lub produkowanym nadzieniem lub polewą;ocenianie sprawności techniczno-technologicznej maszyn i urządzeń ciastkarskich;organizowanie i nadzorowanie pracy brygad produkcyjnych;prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz rozliczeń technologicznych zużycia surowców i półfabrykatów do produkcji;utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie obowiązujących zasad bhp i ppoż.

Szczegóły

  • Oferta pracy
  • CUKIERNIK
  • Numer
  • StPr/2024-12-02/2882
  • Dodane przez
  • Urząd Pracy Powiatu Krakowskiego

Warunki pracy i płacy

  • Miejsce pracy:
  • Skała, powiat: krakowski, woj: małopolskie
  • Zakres obowiązków
  • ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) oraz przygotowanie ich do produkcji;mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju ciast (drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, orzechowe, bezowe) oraz ich wyrabianie;przygotowywanie różnego rodzaju nadzień, np. kremów, polew, galaretek, owoców, marmolad, ponczów;formowanie i wypiek lub smażenie, w zależności od rodzaju ciasta;przekładanie i nadziewanie różnymi masami, wykańczanie glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności od rodzaju ciasta lub ciastek;ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego;zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy produkcji ciast i ciastek;regulowanie maszyn i urządzeń w zakresie utrzymania właściwych parametrów technologicznych;usuwanie drobnych usterek w zespołach mechanicznych elementów bezpośrednio stykających się z ciastem lub produkowanym nadzieniem lub polewą;ocenianie sprawności techniczno-technologicznej maszyn i urządzeń ciastkarskich;organizowanie i nadzorowanie pracy brygad produkcyjnych;prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz rozliczeń technologicznych zużycia surowców i półfabrykatów do produkcji;utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie obowiązujących zasad bhp i ppoż.
  • Rodzaj umowy:
  • -
  • Wymiar etatu:
  • 1.000
  • Zmianowość:
  • jedna zmiana
  • Liczba godzin pracy w tygodniu:
  • 40.00
  • Liczba godzin pracy w miesiącu:
  • 160.00
  • Data rozpoczęcia:
  • 04.12.2024
  • Data zakończenia pracy:
  • -
  • Wynagrodzenie brutto
  • od 4 300 PLN
  • System wynagradzania:
  • Czasowy ze stawką miesięczną
  • Zawód:
  • cukiernik*

Wymagania

  • Konieczne:
  •    Wykształcenia: zasadnicze zawodowe,
      

Dane pracodawcy

  • Pracodawca
  • kontakt przez PUP
  • Adres www
  • -
  • Sposób aplikowania
  • za pośrednictwem urzędu
  • Nazwa urzędu pracy
  • Urząd Pracy Powiatu Krakowskiego
  • Adres
  • Kościuszki 64, 32-090 Słomniki, powiat: krakowski, woj: małopolskie
  • Osoba do kontaktu
  • Angelika Stefańczyk
  • Numer telefonu
  • 123882398
  • E-mail
  • astefanczyk@uppk.pl