Logo - OFERTY PUP
Zakres obowiązków: ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) oraz przygotowanie ich do produkcji;mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju ciast (drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, orzechowe, bezowe) oraz ich wyrabianie;przygotowywanie różnego rodzaju nadzień, np. kremów, polew, galaretek, owoców, marmolad, ponczów;formowanie i wypiek lub smażenie, w zależności od rodzaju ciasta;przekładanie i nadziewanie różnymi masami, wykańczanie glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności od rodzaju ciasta lub ciastek;ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego;zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy produkcji ciast i ciastek;regulowanie maszyn i urządzeń w zakresie utrzymania właściwych parametrów technologicznych;usuwanie drobnych usterek w zespołach mechanicznych elementów bezpośrednio stykających się z ciastem lub produkowanym nadzieniem lub polewą;ocenianie sprawności techniczno-technologicznej maszyn i urządzeń ciastkarskich;organizowanie i nadzorowanie pracy brygad produkcyjnych;prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz rozliczeń technologicznych zużycia surowców i półfabrykatów do produkcji;utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie obowiązujących zasad bhp i ppoż.
Szczegóły
- Oferta pracy
- CUKIERNIK
- Numer
- StPr/2024-12-02/2882
- Dodane przez
- Urząd Pracy Powiatu Krakowskiego
Warunki pracy i płacy
- Miejsce pracy:
- Skała, powiat: krakowski, woj: małopolskie
- Zakres obowiązków
- ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) oraz przygotowanie ich do produkcji;mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju ciast (drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, orzechowe, bezowe) oraz ich wyrabianie;przygotowywanie różnego rodzaju nadzień, np. kremów, polew, galaretek, owoców, marmolad, ponczów;formowanie i wypiek lub smażenie, w zależności od rodzaju ciasta;przekładanie i nadziewanie różnymi masami, wykańczanie glazurą, galaretką, cukrem pudrem lub kuwerturą, w zależności od rodzaju ciasta lub ciastek;ocena organoleptyczną poszczególnych faz procesu technologicznego;zapobieganie powstawaniu wad i odstępstw od norm jakościowych przy produkcji ciast i ciastek;regulowanie maszyn i urządzeń w zakresie utrzymania właściwych parametrów technologicznych;usuwanie drobnych usterek w zespołach mechanicznych elementów bezpośrednio stykających się z ciastem lub produkowanym nadzieniem lub polewą;ocenianie sprawności techniczno-technologicznej maszyn i urządzeń ciastkarskich;organizowanie i nadzorowanie pracy brygad produkcyjnych;prowadzenie dokumentacji produkcyjnej oraz rozliczeń technologicznych zużycia surowców i półfabrykatów do produkcji;utrzymywanie porządku i czystości na stanowiskach pracy oraz przestrzeganie obowiązujących zasad bhp i ppoż.
- Rodzaj umowy:
- -
- Wymiar etatu:
- 1.000
- Zmianowość:
- jedna zmiana
- Liczba godzin pracy w tygodniu:
- 40.00
- Liczba godzin pracy w miesiącu:
- 160.00
- Data rozpoczęcia:
- 04.12.2024
- Data zakończenia pracy:
- -
- Wynagrodzenie brutto
- od 4 300 PLN
- System wynagradzania:
- Czasowy ze stawką miesięczną
- Zawód:
- cukiernik*
Wymagania
- Konieczne:
- Wykształcenia: zasadnicze zawodowe,
Dane pracodawcy
- Pracodawca
- kontakt przez PUP
- Adres www
- -
- Sposób aplikowania
- za pośrednictwem urzędu
- Nazwa urzędu pracy
- Urząd Pracy Powiatu Krakowskiego
- Adres
- Kościuszki 64, 32-090 Słomniki, powiat: krakowski, woj: małopolskie
- Osoba do kontaktu
- Angelika Stefańczyk
- Numer telefonu
- 123882398
- astefanczyk@uppk.pl