Logo - OFERTY PUP
Zakres obowiązków: -obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;-pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;-zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;-ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);-gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt;-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych;-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych;-sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet;-przygotowywanie potraw, napojów i deserów na przyjęcia okolicznościowe;-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy (mycie, wyparzanie, suszenie i polerowanie naczyń oraz sprzętu kuchennego), a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy;-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż. obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego;-stosowanie zasad działań marketingowych w działalności gastronomicznej.
Szczegóły
- Oferta pracy
- KUCHARZ
- Numer
- StPr/25/0925
- Dodane przez
- Powiatowy Urząd Pracy w Myślenicach
Warunki pracy i płacy
- Miejsce pracy:
- Dobczyce, powiat: myślenicki, woj: małopolskie
- Zakres obowiązków
- -obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;-pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;-zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;-ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);-gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt;-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych;-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych;-sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet;-przygotowywanie potraw, napojów i deserów na przyjęcia okolicznościowe;-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy (mycie, wyparzanie, suszenie i polerowanie naczyń oraz sprzętu kuchennego), a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy;-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż. obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego;-stosowanie zasad działań marketingowych w działalności gastronomicznej.
- Rodzaj umowy:
- -
- Wymiar etatu:
- 1.000
- Zmianowość:
- inna
- Liczba godzin pracy w tygodniu:
- 40.00
- Liczba godzin pracy w miesiącu:
- 160.00
- Data rozpoczęcia:
- 21.11.2025
- Data zakończenia pracy:
- 20.11.2026
- Wynagrodzenie brutto
- od 4 666 PLN
- System wynagradzania:
- Czasowy ze stawką miesięczną
- Zawód:
- kucharz*
Wymagania
- Konieczne:
- Uprawnienia: aktualna książeczka Sanepid,
- Dodatkowe:
- Wykształcenia: brak lub niepełne podstawowe,
- Inne:
- mile widziane doświadczenie zawodowe
Dane pracodawcy
- Pracodawca
- kontakt przez PUP
- Adres www
- -
- Sposób aplikowania
- za pośrednictwem urzędu
- Nazwa urzędu pracy
- Powiatowy Urząd Pracy w Myślenicach
- Adres
- Drogowców 2, 32-400 Myślenice, powiat: myślenicki, woj: małopolskie
- Osoba do kontaktu
- Klaudia Mleczek
- Numer telefonu
- 123729626
- k.mleczek@praca.myslenice.pl