Gorlice,

KUCHARZ

ID: 4415532

Logo - OFERTY PUP

Opis zadań: Przygotowywanie posiłków zgodnie z opracowanymi recepturami, normami i wymogami oraz zatwierdzonym jadłospisem dekadowym; Wydawanie podstawowych posiłków w jadalni oraz do pokoi Mieszkańców; Przestrzeganie zasad higieny, zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności; Przestrzeganie zasad określonych w funkcjonującym systemie HACCP, przepisów dotyczących zbiorowego żywienia oraz zaleceń sanepidu; Dbanie o należyte przechowywanie żywności; Utrzymanie porządku na stanowiskach pracy, w pomieszczeniach kuchni, w jadalni, w przyległym do kuchni korytarzu i pomieszczeniu socjalnym, z którego korzystać będzie stażysta oraz utrzymanie w czystości sprzętów, urządzeń, będących na wyposażeniu kuchni; Dbanie o estetyczny wygląd jadalni, nakrycie stołów do posiłków dla Mieszkańców; Stosowanie czystej odzieży ochronnej, dbanie o schludny wygląd; Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu i urządzeń przed i po zakończeniu pracy; Zgłaszanie bezpośrednim przełożonym lub konserwatorowi tut. DPS faktu uszkodzenia lub zniszczenia używanego sprzętu kuchennego i urządzeń; Prawidłowe i ekonomiczne używanie sprzętu i urządzeń, dbanie o oszczędne wykorzystywanie gazu, energii elektrycznej, wody; Ekonomiczne wykorzystywanie produktów spożywczych oraz środków czystości.

Szczegóły

  • Staż z urzędu pracy
  • KUCHARZ
  • Numer
  • StPr/25/0803
  • Dodane przez
  • Powiatowy Urząd Pracy w Gorlicach

Warunki pracy i płacy

  • Miejsce pracy:
  • Gorlice, powiat: gorlicki, woj: małopolskie
  • Opis zadań
  • Przygotowywanie posiłków zgodnie z opracowanymi recepturami, normami i wymogami oraz zatwierdzonym jadłospisem dekadowym; Wydawanie podstawowych posiłków w jadalni oraz do pokoi Mieszkańców; Przestrzeganie zasad higieny, zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności; Przestrzeganie zasad określonych w funkcjonującym systemie HACCP, przepisów dotyczących zbiorowego żywienia oraz zaleceń sanepidu; Dbanie o należyte przechowywanie żywności; Utrzymanie porządku na stanowiskach pracy, w pomieszczeniach kuchni, w jadalni, w przyległym do kuchni korytarzu i pomieszczeniu socjalnym, z którego korzystać będzie stażysta oraz utrzymanie w czystości sprzętów, urządzeń, będących na wyposażeniu kuchni; Dbanie o estetyczny wygląd jadalni, nakrycie stołów do posiłków dla Mieszkańców; Stosowanie czystej odzieży ochronnej, dbanie o schludny wygląd; Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu i urządzeń przed i po zakończeniu pracy; Zgłaszanie bezpośrednim przełożonym lub konserwatorowi tut. DPS faktu uszkodzenia lub zniszczenia używanego sprzętu kuchennego i urządzeń; Prawidłowe i ekonomiczne używanie sprzętu i urządzeń, dbanie o oszczędne wykorzystywanie gazu, energii elektrycznej, wody; Ekonomiczne wykorzystywanie produktów spożywczych oraz środków czystości.
  • Rodzaj umowy:
  • -
  • Wymiar etatu:
  • 1.000
  • Zmianowość:
  • dwie zmiany
  • Liczba godzin pracy w tygodniu:
  • 40.00
  • Liczba godzin pracy w miesiącu:
  • 160.00
  • Data rozpoczęcia:
  • 01.11.2025
  • Data zakończenia pracy:
  • 28.02.2026
  • Stypendium brutto
  • 2 755,10 PLN
  • System wynagradzania:
  • -
  • Zawód:
  • kucharz*

Wymagania

  • Konieczne:
  •    Wykształcenia: zasadnicze zawodowe,
      
  • Inne:
  • Wykształcenie min. zasadnicze zawodowe/branżowe; pełna sprawność psychofizyczna; umiejętność pracy w zespole; kwalifikacje do pracy na stanowisku kucharza.

Dane pracodawcy

  • Pracodawca
  • kontakt przez PUP
  • Adres www
  • -
  • Sposób aplikowania
  • za pośrednictwem urzędu
  • Nazwa urzędu pracy
  • Powiatowy Urząd Pracy w Gorlicach
  • Adres
  • Michalusa 18, 38-300 Gorlice, powiat: gorlicki, woj: małopolskie
  • Osoba do kontaktu
  • Maciej Guterch
  • Numer telefonu
  • 183536307
  • E-mail
  • sekretariat@gorlice.praca.gov.pl