
Logo - OFERTY PUP
Opis zadań: Przygotowywanie posiłków zgodnie z opracowanymi recepturami, normami i wymogami oraz zatwierdzonym jadłospisem dekadowym; Wydawanie podstawowych posiłków w jadalni oraz do pokoi Mieszkańców; Przestrzeganie zasad higieny, zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności; Przestrzeganie zasad określonych w funkcjonującym systemie HACCP, przepisów dotyczących zbiorowego żywienia oraz zaleceń sanepidu; Dbanie o należyte przechowywanie żywności; Utrzymanie porządku na stanowiskach pracy, w pomieszczeniach kuchni, w jadalni, w przyległym do kuchni korytarzu i pomieszczeniu socjalnym, z którego korzystać będzie stażysta oraz utrzymanie w czystości sprzętów, urządzeń, będących na wyposażeniu kuchni; Dbanie o estetyczny wygląd jadalni, nakrycie stołów do posiłków dla Mieszkańców; Stosowanie czystej odzieży ochronnej, dbanie o schludny wygląd; Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu i urządzeń przed i po zakończeniu pracy; Zgłaszanie bezpośrednim przełożonym lub konserwatorowi tut. DPS faktu uszkodzenia lub zniszczenia używanego sprzętu kuchennego i urządzeń; Prawidłowe i ekonomiczne używanie sprzętu i urządzeń, dbanie o oszczędne wykorzystywanie gazu, energii elektrycznej, wody; Ekonomiczne wykorzystywanie produktów spożywczych oraz środków czystości.
Szczegóły
- Staż z urzędu pracy
- KUCHARZ
- Numer
- StPr/25/0803
- Dodane przez
- Powiatowy Urząd Pracy w Gorlicach
Warunki pracy i płacy
- Miejsce pracy:
- Gorlice, powiat: gorlicki, woj: małopolskie
- Opis zadań
- Przygotowywanie posiłków zgodnie z opracowanymi recepturami, normami i wymogami oraz zatwierdzonym jadłospisem dekadowym; Wydawanie podstawowych posiłków w jadalni oraz do pokoi Mieszkańców; Przestrzeganie zasad higieny, zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności; Przestrzeganie zasad określonych w funkcjonującym systemie HACCP, przepisów dotyczących zbiorowego żywienia oraz zaleceń sanepidu; Dbanie o należyte przechowywanie żywności; Utrzymanie porządku na stanowiskach pracy, w pomieszczeniach kuchni, w jadalni, w przyległym do kuchni korytarzu i pomieszczeniu socjalnym, z którego korzystać będzie stażysta oraz utrzymanie w czystości sprzętów, urządzeń, będących na wyposażeniu kuchni; Dbanie o estetyczny wygląd jadalni, nakrycie stołów do posiłków dla Mieszkańców; Stosowanie czystej odzieży ochronnej, dbanie o schludny wygląd; Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu i urządzeń przed i po zakończeniu pracy; Zgłaszanie bezpośrednim przełożonym lub konserwatorowi tut. DPS faktu uszkodzenia lub zniszczenia używanego sprzętu kuchennego i urządzeń; Prawidłowe i ekonomiczne używanie sprzętu i urządzeń, dbanie o oszczędne wykorzystywanie gazu, energii elektrycznej, wody; Ekonomiczne wykorzystywanie produktów spożywczych oraz środków czystości.
- Rodzaj umowy:
- -
- Wymiar etatu:
- 1.000
- Zmianowość:
- dwie zmiany
- Liczba godzin pracy w tygodniu:
- 40.00
- Liczba godzin pracy w miesiącu:
- 160.00
- Data rozpoczęcia:
- 01.11.2025
- Data zakończenia pracy:
- 28.02.2026
- Stypendium brutto
- 2 755,10 PLN
- System wynagradzania:
- -
- Zawód:
- kucharz*
Wymagania
- Konieczne:
- Wykształcenia: zasadnicze zawodowe,
- Inne:
- Wykształcenie min. zasadnicze zawodowe/branżowe; pełna sprawność psychofizyczna; umiejętność pracy w zespole; kwalifikacje do pracy na stanowisku kucharza.
Dane pracodawcy
- Pracodawca
- kontakt przez PUP
- Adres www
- -
- Sposób aplikowania
- za pośrednictwem urzędu
- Nazwa urzędu pracy
- Powiatowy Urząd Pracy w Gorlicach
- Adres
- Michalusa 18, 38-300 Gorlice, powiat: gorlicki, woj: małopolskie
- Osoba do kontaktu
- Maciej Guterch
- Numer telefonu
- 183536307
- sekretariat@gorlice.praca.gov.pl