Zakres obowiązków: Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz z uwzględnianiem diet mieszkańców;Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni, m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo i odpowiednie użytkowanie;Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.Link do oferty pracy:https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy