Zakres obowiązków: Pomoc w przygotowywaniu posiłków zgodnie z jadłospisem ustalonym przez kucharza lub intendenta.-Wydawanie posiłków uczniom i pracownikom szkoły zgodnie z obowiązującymi zasadami higieny i bezpieczeństwa żywności.- Utrzymywanie czystości w kuchni, stołówce oraz pomieszczeniach pomocniczych (zmywalnia, magazyn, zaplecze).- Mycie i dezynfekcja naczyń, sztućców, sprzętu kuchennego oraz powierzchni roboczych.- Udział w przyjmowaniu i magazynowaniu dostaw artykułów spożywczych sprawdzanie jakości i terminów ważności produktów.- Segregacja i wynoszenie odpadów kuchennych zgodnie z zasadami gospodarki odpadami.- Dbanie o właściwe przechowywanie produktów spożywczych, półproduktów i gotowych potraw.- Wykonywanie poleceń kucharza lub intendenta związanych z bieżącą pracą kuchni.- Przestrzeganie zasad BHP, przeciwpożarowych oraz przepisów sanitarno-epidemiologicznych.Praca w godzinach 6:30-14:30.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy