Opis zadań: Zapoznanie z regulaminem pracy, instruktażem stanowiskowy, zasadami HACCP; Wykonywanie prace przygotowawczych do posiłków zgodnie z poleceniem opiekuna stażu; Obróbka produktów niezbędnych do przygotowywania dań i posiłków oraz deserów; Stosowanie receptur gastronomicznych; Dobieranie surowców do sporządzania posiłków; Przygotowywanie potraw z mięs, ryb, warzyw; Panierowanie, obsmażanie, gotowanie; Przygotowywanie ciast, deserów i napojów; Pomoc w wydawaniu posiłków; Mycie i wyparzanie brudnych naczyń oraz garnków; Utrzymywanie czystości podczas wydawania posiłków; Sprzątanie po zakończonym posiłku; Bezpieczne używanie urządzeń i narzędzi zgodnie z ich przeznaczeniem; Dbanie o zachowanie czystości w pomieszczeniach kuchennych zgodnie z wydanymi poleceniami opiekuna stażu; Dbanie o powierzony sprzęt i naczynia kuchenne.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy