Opis zadań: Przygotowywanie posiłków zgodnie z opracowanymi recepturami, normami i wymogami oraz zatwierdzonym jadłospisem dekadowym; Wydawanie podstawowych posiłków w jadalni oraz do pokoi Mieszkańców; Przestrzeganie zasad higieny, zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności; Przestrzeganie zasad określonych w funkcjonującym systemie HACCP, przepisów dotyczących zbiorowego żywienia oraz zaleceń sanepidu; Dbanie o należyte przechowywanie żywności; Utrzymanie porządku na stanowiskach pracy, w pomieszczeniach kuchni, w jadalni, w przyległym do kuchni korytarzu i pomieszczeniu socjalnym, z którego korzystać będzie stażysta oraz utrzymanie w czystości sprzętów, urządzeń, będących na wyposażeniu kuchni; Dbanie o estetyczny wygląd jadalni, nakrycie stołów do posiłków dla Mieszkańców; Stosowanie czystej odzieży ochronnej, dbanie o schludny wygląd; Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu i urządzeń przed i po zakończeniu pracy; Zgłaszanie bezpośrednim przełożonym lub konserwatorowi tut. DPS faktu uszkodzenia lub zniszczenia używanego sprzętu kuchennego i urządzeń; Prawidłowe i ekonomiczne używanie sprzętu i urządzeń, dbanie o oszczędne wykorzystywanie gazu, energii elektrycznej, wody; Ekonomiczne wykorzystywanie produktów spożywczych oraz środków czystości.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy