Zakres obowiązków: 1) Właściwe dobieranie surowców i półproduktów, wykorzystywanych do przygotowywania potraw. 2)Dokonywanie jakościowej oceny surowców oraz półproduktów. 3)Wykonywanie obróbki ręcznej, mechanicznej i termicznej surowców. 4)Racjonalne i oszczędne gospodarowanie surowcami przeznaczonymi do sporządzania posiłków. 5)Utrzymanie w czystości i porządku pomieszczeń kuchni, zaplecza oraz urządzeń i sprzętu kuchennego. 6)Wykonywanie czynności związanych ze sprzątaniem po zakończeniu pracy: zamiatanie, zmywanie podłogi, naczyń kuchennych. 7) Obsługa urządzeń wykorzystywanych w kuchni. 8) Przestrzeganie zasad systemu dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej (GMP i GHP) oraz procedur europejskiego systemu HACCP. 9) Wykonywanie innych zadań zleconych przez przełożonego.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy