Opis zadań: A. Część teoretyczna:1. Zapoznanie się z przepisami bhp, p-poż.2. Zapoznanie się z zasadami higieny w gastronomii oraz procedurami sanitarno-epidemiologicznymi.3. Przeszkolenie w zakresie organizacji pracy na kuchni, zasad przechowywania i przygotowania żywności. B. Zadania wykonywane przez bezrobotnego w okresie odbywania stażu:1. Pomoc w przygotowywaniu składników do potraw (obieranie warzyw, krojenie, ważenie). 2. Mycie naczyń, sprzętów kuchennych oraz obsługa zmywarki gastronomicznej.3. Wykonywanie prac pomocniczych przy wydawaniu posiłków.4. Przyjmowanie i rozkładanie dostaw produktów spożywczych.5. Odpowiednie przechowywanie produktów spożywczych zgodnie z zasadami.6. Współpraca z kucharzem i pozostałym personelem kuchni w codziennej pracy. 7. Utrzymywanie porządku i czystości na stanowisku pracy oraz w kuchni.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy