Zakres obowiązków: Ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi; Obróbka wstępna surowców; Wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych; Posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń; Wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; Sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet; Porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy; Przestrzeganie przepisów bhp i ppoż obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego.
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy