Opis zadań: 1. Zapoznanie z zakładem, stanowiskami pracy i organizacją pracy na poszczególnych stanowiskach.2. Zapoznanie z zasadami HACCP, GMP I GHP oraz stosowanie ich w praktyce.3. Zapoznanie i obsługa maszyn i urządzeń gastronomicznych.4. Pomoc przy sporządzaniu potraw z warzyw, owoców i ziemniaków.5. Pomoc przy sporządzaniu potraw z mleka i jego przetworów.6. Pomoc przy sporządzaniu potraw z jaj smażonych i gotowanych.7. Pomoc przy sporządzaniu ciasta zarabianego w naczyniu.8. Pomoc przy sporządzaniu zup czystych i zagęszczanych.9. Pomoc przy sporządzaniu potraw jarskich i półmięsnych.10. Pomoc przy sporządzaniu potraw z mięsa, drobiu i ryb.11. Pomoc przy sporządzaniu wyrobów cukierniczych ( torty, rolady, mazurki itd. )12. Pomoc przy sporządzaniu wyrobów garmażeryjnych.13. Nauka dekorowania potraw.14. Pomoc przy przygotowaniu stołów konsumpcyjnych do przyjęć okolicznościowych.15. Nauka planowania i rozliczania produkcji.16. Przestrzeganie przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska podczas wykonywania zadań praktycznych.Staż w Nowym Sączu (Villa Jagiellońska) w godz. 9.00-17.00
Szczegóły
Warunki pracy i płacy
Wymagania
Dane pracodawcy